Вибір і оформлення кредитної картки

На Україні працює безліч банків,які готові запропонувати Вам банківські картки. Однак справді великих і стабільних банків в Україні не багато. Вже більше року у всіх на слуху банк «Надра», який вважався одним з флагманів української банківської системи, але з приходом кризи фактично опинився на межі банкрутства. У такій же ситуації опинився і Промінвестбанк, і ряд інших банків. Тому до вибору банку, з яким ми будемо мати справу, варто віднестися уважно і обережно.

На сьогоднішній день дійсно стабільними можна назвати лише кілька банків в Україні. До них відносяться Ощадбанк , ПриватБанк , Укрексімбанк , Райффайзенбанк Аваль . За різними  показниками ці банки займають перші чотири місця в банківській системі України.


З цих банків самими «народними» і доступними є Ощадбанк, Райффайзенбанк Аваль, Приватбанк - їх відділення знаходяться майже в кожному населеному пункті України, тому скористатися переліченими  засобами не складе проблеми на всій території країни.

Ощадбанк гарний тим, що йому дісталася велика мережа відділень від Ощадбанку СРСР. Але з Ощадбанком є одна проблема - черги і бюрократія. Відкривши рахунок в Ощадбанку, можна зі своїми грошима простояти в черзі до декількох годин, особливо в дні отримання пенсії або перерахування зарплати. А от з банкоматами в Ощадбанку туговато. З цих причин Ощадбанк нам не підходить - ми цінуємо не тільки свій час, але і комфорт.

Райффайзенбанк Аваль - відділення на кожному кроці, персонал усміхнений, черг майже немає. Кредитна картка відкривається швидко, відсоток за зняття готівкових коштів у банкоматі - 0,5%, але не менше 1 грн., У відділенні банку (на касі) - 1%, але не менше 1,5 грн. Ніби все добре, але є нюанс - потрібно щомісяця сплачувати 11 грн. за обслуговування картки. Якщо ви знімаєте близько 2 тис. гривень на місяць, то нескладно порахувати відсоток (11/2000 +0,005) * 100 = 1,05%. Разом, при знятті 2000 тис. грн. кожен місяць через банкомат ми втрачаємо 1,05%, через відділення банку разом більше - 1,55%. Забагато, є варіант краще.

ПриватБанк - відділень натикано скрізь і багато, аналогічно Авалю черг немає, обслуговування професійне та швидке. Що ж ПриватБанк може запропонувати по кредитних картах? Тут є два варіанти пластикових карт, для яких спільним є, що відсоток за переведення в готівку - 1%, щомісячних платежів за обслуговування - немає, тобто немає ніяких прихованих відсотків. ПриватБанк пропонує 2 варіанти пластикових карт:

1. ПриватБанк «Миттєва»  - картка миттєвого випуску. Прийшли у відділення, заповнили кілька паперів, підписали їх і отримали на руки шматок заповітного пластику з терміном дії 2 роки. Єдиний недолік - послуга коштує 25 гривень одноразово, втім це скоріше плата «за швидкість». Ідеальний варіант для тих, кому потрібно терміново відкрити рахунок і перевести в готівку Webmoney через обмінник.


Але ми противники зайвих витрат, а зняти готівку Webmoney на Україні швидко і без великих втрат все одно не вийде, тому краще зробити один раз і якісно. І тут переходимо до другого виду кредитної картки від ПриватБанку - «Універсальна».


2. Безкоштовна кредитка «Універсальна» від ПриватБанку - кредитка, за яку не потрібно платити. Для неї діють ті ж тарифи, як і для «Миттєвої», в тому числі відсутня щомісячна плата за обслуговування, тому реальна вартість зняття готівки в банкоматі складає всього 1% (реальний). Єдина відмінність «Універсальної» кредитки від «Миттєвої» - вона іменна, тому на її випуск потрібно деякий час - зазвичай 2-3 банківських дні. Для замовлення кредитки «Універсальна» досить просто пройти за цим посиланням і заповнити форму замовлення (Ваше ім'я та номер телефону).

Через кілька годин з Вами зв'яжуться працівники банку і приймуть замовлення на виготовлення кредитної карти, яка буде доставлена до найближчого до Вас відділення банку.

Отже, щоб оформити кредитку «Універсальна» безкоштовно, Вам знадобиться лише заповнити форму замовлення, поговорити з фахівцем банку і один раз сходити до найближчого відділення, де підписати необхідні документи та отримати кредитну карту і пін-код. Грошей платити ніяких не треба, а весь процес займає від сили 3-4 дні. Навіть якщо ви ніколи не скористаєтеся їй, то Вам це все одно нічого не коштуватиме.

1 комент.:

Анонимный комментирует...

Дякую за інфу, дуже корисна!